Uvjeti korištenja web stranice i pravila o privatnosti

Korisnik registracijom na kinomediteran.hr web stranici potvrđuje da je pročitao i da u cijelosti prihvaća ove Uvjete korištenja web stranice kinomediteran.hr (dalje u tekstu: Uvjeti korištenja), a svakim korištenjem Korisnik potvrđuje da je u tome trenutku upoznat s aktualnom verzijom Uvjeta korištenja i da iste u cijelosti prihvaća. Prihvaćanjem Uvjeta korištenja Korisnik daje Udruzi Festival Mediteranskog Filma Split (dalje u tekstu: Udruga) izričitu suglasnost da podatke dostavljene prilikom registracije u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka smije obrađivati u svrhu registracije za događaje Udruge, odnosno ispunjavanja prava i obveza temeljem ovih Uvjeta. Ovi uvjeti primjenjuju se isključivo na kinomediteran.hr, isključujući kupovinu na webshopu.

Uvod

Ovim Uvjetima korištenja regulira se:

 1. Način i svrha korištenja osobnih podataka korisnika na kinomediteran.hr

 2. Način izravnog i neizravnog prikupljanja podataka korisnika

 3. Vrsta podataka koji se prikupljaju

 4. Način korištenja i obrađivanja podataka

 5. Prosljeđivanje korisničkih podataka

 6. Zadržavanje korisničkih podataka

 7. Sigurnosne procedure

 8. Promjena Uvjeta korištenja

 9. Kolačići

1. Način i svrha korištenja 

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka Udruge te se mogu koristiti isključivo za individualne potrebe Korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava i prava trećih osoba. Korištenjem sadržaja  Korisnik prihvaća sve rizike koji nastaju iz korištenja te prihvaća koristiti sav sadržaj isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost. Udruga neće biti odgovorna za način korištenja, za radnje korisnika uporabom ili zlouporabom sadržaja, kao niti za bilo kakvu štetu koja može nastati Korisniku ili trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom sadržaja.

2. Način prikupljanja osobnih podataka

 1. Izravno od Korisnika prilikom registracije na stranici.

3. Vrsta informacija koje se prikupljaju

Prilikom prijave na newsletter putem weba Korisnik izravno daje sljedeće osobne podatke:

 1. Ime i prezime

 2. E-mail adresu

 3. Dobnu skupinu

4. Korištenje prikupljenih informacija

Prihvaćanjem ovih Uvjeta korištenja Korisnik daje svoju privolu da se podaci prikupljeni putem fmfs.hr mogu koristiti u neku od sljedećih svrha:

 1. Omogućiti Korisniku pristup određenim web stranicama i/ili funkcionalnostima na kinomediteran.hr

 2. Omogućiti korisniku pristup sadržajima na događanjima Udruge

 3. Slati Korisniku poruke e-pošte na datu e-mail adresu

5. Prosljeđivanje korisničkih podataka

Prihvaćanjem ovih Uvjeta korištenja Korisnik daje svoju privolu da Udruga korisničke podatke prikupljene putem kinomediteran.hr može prosljeđivati isključivo u svrhu ispunjavanja zakonskih obveza.

6. Zadržavanje korisničkih podataka

Korisnik daje Udruzi privolu da sve osobne podatke sigurno čuva do završetka događaja za koji se registrirao.

7. Sigurnosne procedure

Udruga na redovitoj osnovi razmatra procedure kako bi se korisnički osobni podaci zaštitili od neautoriziranog pristupa, slučajnog gubitka ili uništenja. Treće strane kojima se osobni podaci sukladno ovim Uvjetima korištenja prosljeđuju obvezani su na čuvanje prikupljenih podataka ugovorima o povjerljivosti sklopljenim s Udrugom. U svakom slučaju, Udruga u pružanju usluga inzistira na sigurnosti korisničkih podataka i nastoji da treće strane kojima se isti prosljeđuju održavaju istu razinu zaštite korisničkih podataka. Korisnici trebaju biti svjesni da je komunikacija putem interneta, u smislu e-mail i web komunikacije, nesigurna, osim u slučajevima SSL enkripcije. Sama priroda interneta je da podaci mogu prolaziti kroz internetske veze u mnogim zemljama prije nego što su isporučeni. Udruga ne može prihvatiti odgovornost za neautorizirani pristup ili gubitak informacija ukoliko se radi o slučajevima nad kojima Udruga nema izravni nadzor.

8. Promjena Uvjeta korištenja

Udruga zadržava pravo izmjene ovih Uvjeta korištenja, o čemu će Korisnik biti pravodobno obaviješten putem web stranice ili na drugi primjeren način.

9. Korištenje kolačića

Ova internetska stranica koristi kolačiće. Nužni kolačići omogućavaju osnovne funkcionalnosti stranice te nam omogućavaju praćenje posjećenosti. Bez tih kolačića, internetska stranica ne može pravilno funkcionirati.  Ne koristimo cookies za pohranu osobnih podataka, stoga je vaša privatnost uvijek zagarantirana.

Uvjeti korištenja Kino Mediteran online sustava za kupovinu kino ulaznica

Opći uvjeti

Udruga Festival Mediteranskog Filma Split (FMFS) je Organizator je programa Kino Mediteran. (u daljnjem tekstu Organizator/FMFS). Prodaja ulaznica vrši se putem ovog online shopa. Ulaznica je predmet, informacija ili digitalno dobro koja omogućava ulaz na događanje za koje je kupljena u kanalima prodaje u ponudi. FMFS jamči sigurnost sustava i valjanost ulaznica kupljenih isključivo kroz službene kanale prodaje oglašene na našim stranicama. Sve vrste ulaznica koje FMFS nudi se koriste na način da prva osoba koja ulaznicu iskoristi ima mogućnost ulaza, osim ako nije izričito navedeno da se radi o personaliziranim ulaznicama koje su povezane sa imenom i prezimenom pojedinog kupca, kada kupac u svakom trenutku može potvrditi svoj identitet uvidom u javnu ispravu.

Kanali prodaje su ova Internet trgovina i blagajne na mjestu događanja. Ovisno o potrebama Organizatora, ulaznice se mogu prodavati i van naznačenih kanala prodaje. Organizator zadržava pravo promjene programa i naknadne izmjene cijene ulaznice.

Korištenje ulaznice

Kupovinom ulaznice posjetitelj događanja prihvaća uvjete korištenja ulaznice kao i pravila ponašanja na mjestu održavanja događanja koje određuje FMFS. Kupovinom ulaznice kupac, odnosno posjetitelj, bezuvjetno prihvaća i sljedeće: povrat i zamjena ulaznice nakon kupnje nije moguć; napuštanjem mjesta događanja ulaznica prestaje važiti ukoliko Organizator nije odredio drugačije; zbog nepoštivanja pravila ponašanja i zloupotrebe ulaznice posjetitelj može biti udaljen sa mjesta događanja bez prava na bilo kakvu naknadu; kupac ne smije presavijati, gužvati, računalno manipulirati ili na bilo koji drugi način mijenjati ulaznice otisnute na papiru ili distribuirane elektronskim putem na način da se ošteti ili izmijeni linearni ili 2D kod za automatsku provjeru ispravnosti ulaznice koji se nalazi na ulaznici; FMFS nije odgovoran za probleme nastale uslijed oštećenja i izmjene linearnog i 2D koda i/ili drugih mehaničkih oštećenja ulaznice nakon kupovine; kupac je do trenutka ulaza na događaj ulaznice dužan čuvati na sigurnom mjestu i posebno ih čuvati od neovlaštenog kopiranja; FMFS nije odgovoran za štetu nastalu gubitkom, krađom, krivotvorenjem i neovlaštenim kopiranjem ulaznice – svaka istovjetna kopija ulaznice, bilo da je otisnuta na papiru ili je distribuirana elektronskim putem je pravovaljana tako da će ulaz na događaj biti omogućen isključivo prvoj osobi koja ulaznicu iskoristi, a naknadne reklamacije nisu moguće.

Povrat ulaznice i novčana nadoknada

Jednom kupljenu ulaznicu nije moguće vratiti. Sve narudžbe i kupovine ulaznica putem Interneta su obvezujuće te ne mogu biti otkazane ili naknadno izmijenjene. U slučaju otkazivanja ili promjene rasporeda u programu li i u slučaju prekida izvedbe zbog nevremena, izdanu ulaznicu je moguće: zamijeniti ulaznicom za drugu izvedbu istog filma po izboru kupca ili zatražiti povrat novca. Povrat novca zbog otkazivanja ili promjene programaili/i u slučaju prekida događaja zbog nevremena se vrši isključivo sredstvom plaćanja kojim je obavljena kupnja ulaznice (u slučaju plaćanja karticom - na karticu kojom je kupljena ulaznica).

Reklamacije i korisnička podrška

Sve reklamacije, pritužbe na uslugu i pitanja od strane kupaca potrebno je uputiti na email adresu ulaznice@fmfs.hr. Reklamacije nije moguće predati putem telefona.

Ostali uvjeti korištenja ulaznice

Posjetitelj događaja pristaje da kao dio publike bude sniman zvučno i slikovno bez ograničenja. Na događaj je zabranjeno unošenje pića, hrane, boca, limenki, oružja, pirotehničkih sredstava i bilo kojih drugih predmeta koji mogu ugroziti sigurnost posjetitelja ili su zabranjeni od strane organizatora događaja.

Načini dostave

Ulaznice se dostavljaju kupcu odmah nakon završetka procesa kupnje, putem e-maila na adresu koja je upisana kod kupnje. FMFS ne odgovara za štetu nastalu krivim upisivanjem e-mail adrese ili zbog nemogućnosti isporuke ulaznice uzrokovane tehničkim problemima sa strane davatelja e-maila. Molimo vas da ulaznicu ne izrezujete pošto ulaznica vrijedi isključivo ako je list papira na kojem je ulaznica ispisana neoštećen. Ulaznicu čuvajte na sigurnom mjestu do dana događanja za kojeg ulaznica vrijedi jer se ulaz na događanje omogućava isključivo prvoj osobi koja kopiju ulaznice iskoristi. Prilikom dolaska na mjesto događanja ulaznicu koristite na isti način kao i tradicionalnu tiskanu ulaznicu ili slijedite upute organizatora. Ulaznica jednako vrijedi ispisana na listu papira ili u digitalnom obliku na zaslonu uređaja.

Načini plaćanja

Ukoliko su nužne, sve naknade koje su u vezi sa načinom plaćanja ispisane su na ulaznici.

1.Gotovinom na blagajni

Gotovinom možete plaćati isključivo na fizičkim blagajnama. Većina blagajni kina također prihvaća i kreditne i debitne kartice, više informacija je dostupno na stranicama individualnih kina.

2.Kreditnom ili debitnom karticom u webshopu

Sigurnost plaćanja kreditnim karticama

Sve ulaznice u našoj Internet trgovini moguće je kupovati Visa, Mastercard i Maestro kreditnim i debitnim karticama. Za plaćanje u našoj Internet trgovini koristimo Monri Payment Gateway. Monri osigurava potpunu tajnost vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u platni formular.

Tajnost Vaših podataka je zaštićena i osigurana uporabom SSL enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa.

Time je omogućen siguran prijenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računala i WebPay servisa, te obratno.

WebPay servis i financijske ustanove razmjenjuju podatke uporabom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautoriziranog pristupa.

Monri Payment Gateway je certificiran prema PCI DSS Level 1 sigurnosnom standardu propisanom Visa i Mastercard pravilima.

Organizaotor ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o vašoj platnoj kartici.

Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavamo i unapređujemo stupanj sigurnosti sustava zaštitom vaših kartičnih podataka.

Izjava o konverziji

Sva plaćanja će se vršiti u Eurima. Za kupce iz inozemstva prilikom terećenja vaše kreditne kartice, iznos u eurima prikazan na Internet trgovini će se konvertirati u vašu lokalnu valutu prema tečajnoj listi udruge kartičarskih kuća. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost male razlike između originalne cijene prikazane na našoj Internet trgovini. Za više informacija, obratite se svojoj banci koja je izdala karticu koju koristite.

Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka

Vaši osobni podaci su zaštićeni te neće biti dani na uvid trećim osobama. Vaši osobni podaci čuvaju se samo kako bi se ispunio proces narudžbi

Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informiramo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

E-Mail

Organizator koristi vašu e-mail adresu samo za postupak kupovine ulaznica, osim ako sami ne odlučite da želite primati i newsletter. Otkazivanja, odgađanja i ostale važne obavijesti o događajima proslijedit ćemo vam e-mailom. Nadalje, obavijestit ćemo vas o važnim poboljšanjima naše Internet stranice / webshopa / postupka kupovine ukoliko su relevantni za događaj za koji ste kupili ulaznice. U svakom slučaju, Organizator ne šalje neželjene reklamne poruke putem e-maila.

Ugovor

Naš online servis podrazumijeva sporazumno korištenje i čuvanja vaših podataka. Sve izmjene u našem poslovanju, koje se odnose na privatnost i zaštitu podataka, bit će objavljene na našoj Internet stranici.

****

FMFS zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta i pravila. Sve promjene primijeniti će se na korištenje kinomediteran.hr stranica. Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom kupovine.