Više od 20 gradova. 213 filmova. 961 projekcija. 70.610 gledatelja.

Kino Mediteran je projekt revitalizacije kina u Dalmaciji čiji je glavni cilj oživjeti kino dvorane i dovesti filmske programe u manje sredine u kojima su kina bila dugo zatvorena.

Prvo Kino Mediteran 2012. godine je na sveukupno 33 projekcije u 11 gradova posjetilo oko 4.000 gledatelja, a 2023. godine čak 70.610 gledatelja posjetilo je 961 projekciju. S prosjekom od 74 gledatelja po projekciji, Kino Mediteran je među najposjećenijim kinima u Hrvatskoj, pogotovo kada se u kontekst stavi veličina gradova i mjesta u kojima se projekcije održavaju. 

Kino Mediteran traje cijelu godinu, a čine ga digitalno opremljena kina u 12 gradova te popularna Kino Mediteran "turneja". Proces opremanja, ali i infrastrukturne obnove čak 12 kino dvorana i ljetnih kina uspješno se odvija uz potporu Ministarstva kulture i medija, a zajedno s lokalnim partnerima, jedinicama lokalne samouprave, razvio se i jedinstveni model upravljanja prostorima koji je postao primjer dobre prakse na međunarodnom nivou. 

Naše putujuće kino, tzv. "turneja", putuje i ljeti i zimi u desetak gradova i mjesta s ciljem održavanja kontinuiteta prikazivanja te uspješno dolazi do publike i u najmanjim i najdaljim mjestima Dalmacije. 

Kino Mediteran publici donosi aktualne filmske naslove, a poseban programski fokus stavlja se na filmove europske i svjetske kinematografije, kao i na domaću produkciju. Filmovima za djecu, ali i brojnim edukativnim programima okupljenim pod nazivom "mali meDITEran", mnogobrojnim najmlađim posjetiteljima omogućen je dolazak u kino i susret s filmom na velikom platnu. 

Iako je cjelogodišnji rad Kina Mediteran usmjeren na lokalno stanovništvo, posebnost i atraktivnost ljetnih kina privlači brojne strane posjetitelje. Prije pokretanja Kina Mediteran ni jedno kulturno ljeto u gradovima domaćinima publici nije nudilo filmski program. Dvojezičnim titlanjem filmova u ljetnoj sezoni kina su postala dostupna i stranim posjetiteljima, a brojne fotografije jedinstvenih ljetnih pozornica obilaze svijet što je značajan doprinos razvoju kulturnog turizma Dalmacije. 

2014. godine Kino Mediteran postaje i distributer atraktivnih nezavisnih filmova europske i svjetske kinematografije koje distribuira u kinima diljem hrvatske. Kino Mediteran je član Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača, kao i mreže nezavisnih europskih kina Europa Cinemas.

Kino Mediteran zajednički je projekt Festivala mediteranskog filma Split i gradova domaćina koji kroz svoje pokroviteljstvo i partnerstvo pomažu da se projekt uspješno realizira. Kino Mediteran financira se uz institucionalnu potporu Zaklade 'Kultura nova' te programsku potporu Ministarstva kulture i medijaHrvatskog audiovizualnog centraKreativne Europe potprograma MEDIAUreda za udruge Vlade RH, Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije i Agencije za elektroničke medije.